lørdag 3. september 2011

Oppdeling av kylling og kraftkoking

Man tager en Holtekylling ......


.... økologisk må vite.


Denne var bundet på føttene så jeg kuttet den løs.


Legg den på magen (da peker ofte beina nedover) og trekk vingen utover før du skjærer rundt. Kunsten er å treffe med kniven i kuleleddet, da går alt så greit. Trener du trening så kan du kjøpe noen Prior kyllinger. Vingene legger jeg i kraftgryta, en stor gryte med vann, gulrot, løk og sellerirot, samt litt pepper.


Rull den så over på ryggen. Bøy lårene utover og la kniven følge de naturlige veiene som åpner seg etter hvert som du kutter. Skjær helt rundt og sørg for å treffe kuleleddet også her.





Fortsatt med kyllingen på ryggen legger du et snitt langsetter brystbeinet. Kjenn med fingrene, men om det ikke er på midten har du nok fått en Prior kylling. La kniven følge skroget nedover og utover. 


Bøy ut kjøttet etterhvert og skjær løs brystfileten.



Skroget deler jeg langs sidene og legger begge delene i kraftgryta. De to brystfiletene og de to lårene fryses ned til senere bruk.


Jeg koker dette i 2-3 timer, skummer av underveis. Siler så av, kjøler ned og fryser ned i poser. 

Når du tar en pose i bruk velger du om du vil koke det inn til f.eks. saus, eller bruke den som den er til risotto elller annet passende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar